بیش از دو دهه است که دربهای اتوماتیک شیشهای در کشور ما وجود دارند؛ شاید زمانی درب ورودی لابی یک ساختمان یا هتل خیلی مدرن و لوکس، به صورت اتوماتیک شیشهای بود و این نوع دربها را فقط در این مکانها مشاهده میکردیم. اما امروزه استفاده از دربهای اتوماتیک شیشهای بسیار رایج شده و حتی واحدهای تجاری کوچک کنا خیابان نیز برای نمای بهتر مغازهی خود و تکریم مشتری، از این نوع دربها استفاده میکنند.
در این مقاله قصد داریم که در مورد کاربرد دربهای شیشهای و موارد استفاده از آنها صحبت کنیم، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید. مجموعهی ارزان دُر با بیش از دو دهه سابقه در زمینهی انواع دربهای اتوماتیک و مدرن، در خدمت شماست تا کلکسیونی از مدرنترین دربها را برای شما به نمایش بگذارد و همچنین شما عزیزان را در دسترسی هرچه سریعتر و ارزانتر به انواع درب اتوماتیک شیشهای، یاری دهد.
تجهیزات درب های اتوماتیک کشویی
برای راهاندازی یک درب اتوماتیک شیشه ای به تجهیزات برقی و مکانیکی مختلفی احتیاج است؛ که در این بخش اصلیترین قطعات و تجهیزات دربهای اتوماتیک شیشهای را مرور میکنیم:
- بدنهی دربها و قاب یا فریم آن
- موتور و گیربکس
- دنده و شانه حرکتی
- برد الکترونیکی و مدار فرمان
- ریموت کنترل و تجهیزات سنسور مورد نیاز برای تشخیص و زمان باز و بسته شدن دربها
- قفل برقی
- تجهیزات ایمنی
انواع دربهای اتوماتیک شیشهای
دربهای اتوماتیک شیشهای در انواع و طرحهای متفاوتی از دیدگاه ظاهر، کاربرد و نحوهی باز و بسته شدن، تولید میشوند که شناخت صحیح از آنها موجب میشود تا انتخاب بهتری در این زمینه داشته باشید:
دربهای اتوماتیک شیشهای ساده
این نوع از دربها بهصورت کشویی باز و بسته میشوند و همچنین از چند لنگه درب شیشهای تشکیل میشوند؛ تعداد و ابعاد لنگهها نیز بستگی به ابعاد فضای عبوری دارد. در عرضهای کم از درب اتوماتیک شیشهای تشکیل شده از دو لنگه، بهصورتی که که یکی از لنگهها ثابت و دیگری متحرک، استفاده میشود؛ که لنگهی متحرک به هنگام بسته شدن بهسمت لنگهی ثابت حرکت میکند و به موازات آن قرار میگیرد. اما برای ورودی با ابعاد وسیعتر باید دربهای اتوماتیک شیشه بهصورت چهار لنگه اجرایی شود، که دو لنگه در طرفین ثابت و دو لنگهی متحرک در وسط قرار میگیرند.
دربهای اتوماتیک شیشهای تلسکوپی
این نوع از دربهای شیشهای تفاوت حرکتی و ظاهری خاصی با نوع ساده ندارند و تنها تفاوتشان در تعداد لنگههای ثابت و متحرک است. در واقع برای دربهای اتوماتیک شیشهای تلسکوپی بهازای هر لنگهی ثابت، دو لنگهی متحرک تعبیه میشود و بهکارگیری این نوع دربها راهکاری است برای معابر کم عرض و مکانهای پرتردد که به معابر وسیعتری احتیاج دارند. در نوع ساده فضای متحرک نصف عرض کل درب میباشد ولی در دربهای تلسکوپی، تقریبا 70 درصد عرض دربها قابل استفادهاند.
به این ترتیب دربهای اتوماتیک شیشهای تلسکوپی در حالت معمول از حداقل 3، 6 و یا حتی 9 لنگه تشکیل میگردد.
درب اتوماتیک شیشهای منحنی
نحوهی حرکت این نوع دربها نیز بهمانند مدلهای ساده و تلسکوپی، بهصورت کشویی میباشد و از دیدگاه تعداد لنگههای ثابت و متحرک نیز شبیه مدل ساده میباشند. تفاوت درب اتوماتیک شیشهای منحنی با موارد قبلی در شکل ظاهری آن است؛ که شکل لنگهها بهجای مستطیل به شک یک منحنی نیم دایرهای است. این مدل از دربهای اتوماتیک شیشهای برای فضاهای وسیع که از نظر معماری با حالت کروی همخوانی داشته باشد، مناسباند و میتوانند جلوهی منحصربهفرد و جذابی برای فضای مورد نظر ایجا کنند. این دربها بهتر است که با چهار لنگه با دو لنگهی ثابت در طرفین، طراحی و اجرایی شوند.
درب اتوماتیک شیشهای گردان
درب گردان اما چه از نظر ظاهر و چه از نظر مکانیزم حرکتی، نسبت به انواع دیگر متفاوت است. این نوع دربها جزو گرانترین و لوکسترین انواع دربهای اتوماتیک بهشمار میرود. دربهای گردان از دو یا سه لنگه تشکیل شدهاند که در درون فضایی استوانهای شیشهای قرار گرفتهاند و حول میلهای که در مرکز این استوانه واقع شده، حرکت میکنند. نحوه ی کار این درب اینگونه است که زمانی که شخصی وارد درب گردان شود سنسورهای درب متوجه حضور فرد شده و شروع به چرخش میکند. این نوع درها امکان ورود و خروج همزمان نفرات زیادی را فراهم میکنند.
درب اتوماتیک شیشهای سوئینگ (لولایی)
نحوهی باز و بسته شدن این نوع دربها با موارد قبلی کاملا متفاوت است و بهمانند دربهای عادی لولایی باز و بسته میشوند، با این تفاوت که باز و بسته شدن بهصورت اتوماتیک صورت میگیرد و این دربها نیز به سنسور چشمی، موتور و فریم شیشهای و … تجهیز شدهاند. شاید با توجه به ظاهر بهتر موارد قبلی، استفاده از این نوع دربها توجیهی نداشته باشد؛ اما مزیت این مدل اولا این است که میتوان دربهای ساده را با بهکارگیری تجهیزات لازم به این نوع درب اتوماتیک تبدیل کرد و دوما نیاز به لنگهی ثابت ندارند و عرض بیشتری از ورودی قابل استفاده خواهد بود.
دربهای اتوماتیک شیشهای در چه مکانهایی کاربرد دارند؟
امروزه استفاده از دربهای شیشهای صرفا محدود به مراکز تجاری و هتلها نمیشود و کوچکترین مغازههای کنار خیابان نیز برای ایجاد نمای بهتر و تکریم ارباب رجوع، از این نوع دربها استفاده میکنند. در واقع مزایایی چون نمای شیک و مدرن، سهولت در رفت و آمد، افزایش ظرفیت تردد، کاهش اتلاف انرژی و … موجب شده تا اکثر بانکها، ادارت، واحدهای تجاری و … از این نوع دربها استفاده کنند.
همانطور که گفتیم دربهای شیشهای انواع مختلفی دارند و طراحیهای گوناگون این اجازه را میدهد، که برای انواع مکانها قابل اجرا باشند و محدودیت خاصی در این زمینه ندارند؛ طوریکه امروزه در ساختمانها و ویلاها نیز شاهد نصب دربهای اتوماتیک شیشهای هستیم.
سخن پایانی
استفاده از درب اتوماتیک شیشهای با توجه به ظاهر مدرن و جذابی که دارند و البته سهولتی که فراهم میکنند، بسیار مرسوم شده است و امروزه در ساختمانها و مراکز مختلفی شاهد انواع مختلف دربهای اتوماتیک شیشهای هستیم.. همانطور که اشاره کردیم، دربهای اتوماتیک شیشهای دارای انواع متعددی از لحاظ ظاهر و عملکرد هستند که باید بر اساس فضای مکان مدنظر، نوع کاربرد و محدودیتهای موجود، به درستی طراحی و پیادهسازی گردند تا بهترین کاربرد و زیبایی را بههمراه داشته باشند.
شرکت ارزان دُر با تجربهی سالها فعالیت تخصصی در زمینهی انواع دربهای اتوماتیک، از پیشگامان این صنعت در کشور بهشمار میرود و چنانچه تصمیم به راهاندازی درب اتوماتیک شیشهای را دارید، این شرکت قادر به اجرای طرح مدنظر شما با بالاترین کیفیت و هزینهی مناسب میباشد.